Niet alle bijen maken honing


niet alle bijen maken honing

BOEKEN

Niet alle bijen maken honing 

Carin heeft een leven waarin het haar ogenschijnlijk aan niets ontbreekt, maar waarin ze zich niet geliefd weet en niet gelukkig is. Haar huwelijk is een sleur en haar veertienjarige puberdochter heeft haar niet meer zo nodig. Na thuiskomst van een vakantie op La Gomera laat ze man en kind in de steek.

 

De hoofdpersoon in de deels autobiografische roman van Ineke van Pelt doet waar we allemaal wel eens van dromen: alles achterlaten en opnieuw beginnen. Die droom roept interessante vragen op, die Van Pelt probeert te beantwoorden. Zoals: Maakt zo’n drastische stap gelukkig? Kun je je verleden achter je laten of draag je dat mee? En mag je voor je eigen geluk kiezen, ten koste van anderen? Carin besluit terug te keren naar het paradijselijke eiland, waar ze een mysterieuze man ontmoet heeft. Joep is een Nederlandse man die gevlucht is uit een leeg bestaan als succesvolle zakenman. Op La Gomera heeft hij zijn geluk gevonden in een zelfvoorzienend leven zonder geld. Voor hem is minder meer. Aanvankelijk is Carin gelukkig met Joep, maar na een tijdje steken twijfels en vooral schuldgevoelens de kop op. Maar ook de oude gevoelens van lusteloosheid en onvrede. Het leven zonder geld en elektrische apparaten biedt minder afleiding en mogelijkheden om te vluchten. Daarin moet ze de confrontatie met zichzelf aangaan. Die confrontatie had nog wat verder uitgediept mogen worden, maar verder leest dit herkenbare verhaal, geschreven vanuit verschillende perspectieven, als een trein. (MV)

Het boek verscheen eerder als e-book onder de titel: ‘Het laurierbos’. ‘Niet alle bijen maken honing is herschreven en als boek uitgegeven door Ineke van Pelt ism Twin Media bv.

Niet alle bijenAuteur: Ineke van Pelt

Titel: Niet alle bijen maken honing

Uitgever: Twin Media bv

Prijs: € 16,95

ISBN: 9789081685610

Bestel dit boek bij Genoeg.