Vijfhonderdvijf tips om geld te besparen.


505_bespaartips

BOEKEN – Besparen

Bespaartips

 

Als je schrijft over besparen, kun je beter meteen uitleggen dat je tips niet voor iedereen toepasbaar zijn en dat de lezer zelf besparingen kan kiezen.·


Soms verbazen de adviezen…

Aan dit soort nuanceringen doet nieuwkomer Niermalsingh Ramsanjhal niet. Hij geeft 505 tips en garandeert een besparing van tienduizend euro.

Zijn tips staan op alfabetische volgorde: eerst besparen we op de auto, dan op de baby, bruiloft, computer, energie, fiets, huis & hypotheek, en zo verder. Het is nogal opgewekt en zakelijk allemaal, en duidelijk door een man geschreven.

Soms verbazen de adviezen. ‘Tip 127: Neem geen auto met een trekhaak, want die is minder waard bij het inruilen en niet stoer. Bovendien gaat iedereen je hulp vragen bij het vervoeren van spullen, en dat kost tijd, geld en geeft slijtage aan de auto.’ (Wij vinden onze trekhaak juist wel stoer, en besparen door geen container te huren tijdens de langdurige verbouwing van ons huis, maar zelf naar de stort te rijden, maar dit terzijde).

Ook woont de auteur duidelijk in de stad, gezien zijn tip om parkeerkosten uit te sparen door boodschappen te laten bezorgen via ah.nl.

Voor de beginnende, wat jongere stadse bespaarder die veel informatie op een rij wil is dit een leuk boek. Wel duur.

Marieke henselmans


505_bespaartips_coverAuteur: N. Ramsanjhal

Titel: 505 tips om geld te besparen.

Uitgeverij: Gopher

Prijs: €17,50

ISBN: 9789051796995

Koop dit boek via Bol.com – daarmee steunt u Genoeg