Crowdfundfeest

Wanneer zeggen mensen aardige dingen tegen elkaar? Niet zo vaak. We zijn wel Nederlanders he, we gaan ons niet aanstellen…

De enige relatie waarin mensen elkaar van harte prijzen is tussen ouder en kind. Of beter gezegd: ouders prijzen kinderen, als de kinderen geluk hebben. Als volwassene krijg je goede wensen op je verjaardag en met Kerst. Sommigen van ons krijgen complimenten en pluimen van de werkgever of van de collega’s, al kan dat verkeren in een tragikomisch schouwspel, zoals bij bovenmeester Anton die bij de tv serie ‘De Luizenmoeder ’in het zonnetje werd gezet. Deze werkmethode bestaat écht, weet ik van mijn zus die in het onderwijs werkt. Een collega moet met zijn/haar hoofd voor het hart van een zonnebloem staan, de collega’s mogen complimenten (‘ís vrolijk!’) op papieren zonnebloemblaadjes schrijven, die om het hoofd op het bord worden geplakt. Als de collega’s tenminste iets leuks weten te verzinnen. Verder worden we toegezongen bij een huwelijk, (als je dat hebt toegestaan), hetgeen ook de plagerige kant op kan gaan. Idem bij een jubileum. Het enige moment dat er hartgrondig liefdevol over je wordt gesproken is op je uitvaart, en of je dat gaat horen, daar zijn de meningen en de geloven over verdeeld. Dan blijft er nog maar één gelegenheid over en dat is de crowdfunding.

Voorverkoop

Ik ben een crowdfunding-actie begonnen voor mijn nieuwe boek: Wegwijzer voor nabestaanden. Erven, verdelen en opruimen zonder gedonder. Want het werd mij duidelijk dat er na de uitvaart nog een heel traject van regelwerk komt. De geldzaken van de overledene moeten afgehandeld, misschien een erfenis verdeeld. Er moet een huis vol spullen uitgezocht, verdeeld, opgeruimd, leeggemaakt en misschien verkocht. In de haast kunnen er kostbare fouten worden gemaakt, zowel op financieel als emotioneel gebied.
Dit nieuwe  boek bevat net als Laat je niet kisten door de commercie veel ervaringsverhalen, stappenplannen, checklists en tips. Zodat je de mooie herinneringen samen kunt koesteren. De crowdfunding is in feite voorverkoop, het zorgt ervoor dat meer mensen weten dat het boek er aan komt.

Aardige woorden

Het is een beetje lastig om hulp en steun te vragen. Maar dat ongemak verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de aardige woorden van de funders ziet. Mensen steunen de actie en kunnen hun motivatie op de site achterlaten. Wat een aardige woorden! Een piepkleine selectie:

  • Wil Koonings-Willems:  Marieke schrijft opnieuw een eerlijk boek over een onderwerp dat er nog niet is maar waar veel mensen meer van willen weten. Ik doe mee.
  • Fred Klopper: Ik heb Marieke leren kennen als hartelijk, integer en gedreven. Dit boek is wat mij betreft een must-have!
  • Marian Elbers: Wat Marieke doet is origineel, en het wordt altijd weer goed en van groot nut.
  • Henny Korrel: Fantastisch dat er eindelijk iemand over dit onderwerp schrijft!
  • Iemand: Marieke is een geweldige auteur én een fantastisch mens.
  • Gerda: De boeken van Marieke Henselmans zijn altijd praktisch en informatief. Al is het niet altijd lichte kost 😉 Dit steun ik graag (weer)
  • Ellen Segeren: Marieke blinkt uit in het eenvoudig maken van lastige dingen. Ik kijk uit naar haar tweede boek!

Sommige van deze mensen ken ik vanaf de kleuterschool, andere nog maar net of helemaal niet. Dank allemaal!  Misschien zien we elkaar op de boekpresentatie in september, daarover later meer.

NB: Maandag 11 juni van 00.00 – 02.00 uur was ik te gast in Zwarte Priet Praat van Prem Radhakishun op NPO1 radio 1. Luister het gesprek hier terug (vanaf minuut 22).