Genoeg voor elkaar: Duurzame verandering door crowdfunding

Crowdfunding via lendahand maakt duurzame verandering mogelijkBijdragen aan duurzame verandering door het ‘vele kleintjes maken één grote’-principe. Crowdfunding via het platform van Lendahand richt zich op maatschappelijk bewuste beleggers: mensen die, hoe klein of groot hun portemonnee ook is, sociale impact willen maken en niet alleen uit zijn op financieel rendement. 

Jouw investering maakt het mogelijk voor ondernemers in opkomende economieën om bedrijfskapitaal te lenen. Zo draag je bij aan het creëren van nieuwe banen en stel je mensen in staat zelf hun levensomstandigheden – en die van hun omgeving – te verbeteren. Als er (gezamenlijk) € 2500 wordt geïnvesteerd, levert dat gemiddeld één nieuwe fulltime baan op. 

Wat kost het en wat is het risico?

Je belegt je geld. Dat betekent dat je altijd het risico loopt dat je er niets van terugziet, namelijk als een leningnemer failliet gaat. Tot nu toe is dat bij Lendahand twee keer gebeurd. Daar staan meer dan 2400 geslaagde projecten tegenover. Om het risico te verkleinen kun je ook je inleg spreiden over meerdere leningnemers. 

Investeren in een project kan al vanaf 50 euro (en als Genoeg-lezer krijg je ook nog eens 25 euro korting). Dit is dus echt iets anders dan doneren aan een goed doel, want je gaat er zelf ook financieel op vooruit: je ontvangt rente over je belegde geld. 

De leningnemer betaalt jouw investering elke zes maanden in gelijke delen terug. Heb je bijvoorbeeld voor een looptijd van een jaar gekozen, dan krijg je dus twee keer een even groot bedrag terug, plus rente. 

Als je wilt, kun je jouw geld vervolgens opnieuw uitlenen: zo help je nóg meer ondernemers verder en ontvang je zelf meer rente. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen de terugbetalingen naar jouw bankrekening over te laten maken. 

Via Lendahand is inmiddels ruim 45 miljoen euro geïnvesteerd in lokale projecten. Naast armoedebestrijding legt Lendahand zich ook toe op de reductie van CO2-uitstoot en de toepassing van duurzame energie.

Nieuw: investeren met garantie

Wil je graag meer zekerheid? Sinds januari 2019 is het mogelijk te investeren met 50% terug-betaalgarantie. Het rentepercentage ligt dan iets lager. Lendahand kan deze garantie bieden door een overeenkomst met Sida, de Zweedse overheidstak voor ontwikkelingshulp. Het gaat om duurzame energieprojecten in Afrika waar Sida in totaal 3 miljoen euro voor heeft gereserveerd. Bij elk project waarop deze garantie wordt afgegeven staat dat uiteraard expliciet vermeld. 

  • Uitsluitend voor sommige directe investeringen in Afrika
  • Het betreft altijd een garantie van maximaal 50%
  • Garantie verstrekt door het Zweedse Sida
  • Lees meer op www.lendahand.com/nl-NL/guarantee

Investeer jouw geld in een waterpomp  en maak duurzamee ontwikkeling mede mogelijkZo werkt het

  • Ga naar get.lendahand.com/genoeg 
  • Financier bewezen ondernemers in ontwikkelingslanden.
  • Jij ontvangt 3-6% rente op jaarbasis. 
  • Speciaal voor Genoeglezers: 
  • € 25 gratis bij je eerste investering (vanaf € 50). 

Kortingscode: GENOEGVOORELKAAR2019

Vragen? Mail naar info@lendahand.com of bel 010 717 18 15.

Als crowdfunder kies je zelf je project/ondernemer op de website van Lendahand en het bedrag dat je uitleent. Je kunt al crowdfunden vanaf € 50. Per project staat de looptijd vermeld en je kunt de investering direct via Ideal afrekenen.

Meer info: www.lendahand.com

Let op: Lendahand raadt aan slechts een verantwoord deel van jouw vermogen aan crowdfunding projecten uit te lenen (advies AFM is maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen) en geen investeringen te doen met geleend geld.