Genoeg voor elkaar: Investeren met sociale impact

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: je investeert en ontvangt rente, en tegelijkertijd bestrijd je armoede in ontwikkelingslanden. Dat is investeren met sociale impact. Vele kleintjes maken een groot verschil. Investeren kan al vanaf 50 euro. Samen krijgen we het voor elkaar: minder armoede door nieuwe banen te creëren.

Crowdfundingplatform Lendahand richt zich op maatschappelijk bewuste beleggers: mensen die, hoe klein of groot hun portemonnee ook is, sociale impact willen maken en niet alleen uit zijn op financieel rendement.

Peter Heijen, oprichter van Lendahand, kwam tot het inzicht dat ondernemerschap en werkgelegenheid de sterkste wapens zijn tegen armoede. Die visie ligt dan ook ten grondslag aan de werkwijze van Lendahand: banen creëren en zo meer mensen toegang geven tot basisvoorzieningen.

Zo werkt het

  1. Ga naar Lendahand
  2. Financier bewezen ondernemers in ontwikkelingslanden en ontvangt 3-6% rente op jaarbasis.
  3. Met kortingscode: GENOEGVOORELKAAR ontvang je € 25 gratis bij je eerste investering (vanaf € 50).

Vragen? Mail naar info@lendahand.com of bel 010 717 18 15.

Als crowdfunder kies je zelf je project/ondernemer op de website van Lendahand en het bedrag dat je uitleent. Je kunt al crowdfunden vanaf € 50. Per project staat de looptijd vermeld en je kunt de investering direct via Ideal afrekenen. De leningnemers (ondernemers of lokale partners) zijn door Lendahand uiterst zorgvuldig geselecteerd op basis van diverse financiële criteria en sociale doelstellingen.

Let op: Lendahand raadt aan slechts een verantwoord deel van jouw vermogen aan crowdfunding projecten uit te lenen (advies AFM is maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen) en geen investeringen te doen met geleend geld.

Betaalbare leningen voor ondernemers

Voor veel bedrijven in opkomende landen is bedrijfskapitaal essentieel. Maar een lening hiervoor afsluiten is in veel landen erg ingewikkeld of onbetaalbaar. Jij kunt krediet beschikbaar stellen dat betaalbaar is voor deze ondernemers. Met jouw investering(en) kunnen bedrijven nieuwe banen creëren en stel je mensen in staat zelf hun levensomstandigheden – en die van hun omgeving – te verbeteren.

IEX Gouden Stier

gouden stier voor lendahandLendahand sleepte dit jaar de Gouden Stier voor het beste crowd­fundingplatform in Nederland in de wacht. Winnaars van de IEX Gouden Stier behoren tot de beste aanbieders die er op dit moment te vinden zijn. IEX Gouden Stier wil Nederlandse beleggers informeren én inspireren bij hun zoektocht naar de beste beleggingsoplossing.

Uit het IEX juryrapport: Lendahand is een platform dat het opvallend goed doet. Bij dit online impact investing platform kunnen maatschappelijk bewuste beleggers investeren in ondernemers en duurzame initiatieven in opkomende economieën. Op Lendahand zijn veel projecten beschikbaar, crowdfunders kunnen kosteloos investeren en gerealiseerde rendementen zijn duidelijk zichtbaar. Het platform beschikt bovendien over de zwaarste vergunning van de AFM.

Training en coaching

Naast het crowdfundingplatform van Lendahand is er ook een stichting. Deze stichting richt zich puur op kennisoverdracht. Kennis is immers óók een fundamenteel ingrediënt voor duurzame verandering en structurele groei. Door training en coaching van de ondernemers verbeteren de bedrijfsvoering en de kans op groei. De foundation zorgt ter plekke voor trainingen aan de betreffende mkb-ondernemers. De combinatie leningen (Lendahand) + trainingen (Lendahand Foundation) is hét recept om armoede structureel aan te pakken.

De Lendahand Foundation draait op donaties. Deze stichting heeft een ANBI-status, waardoor je met belastingvoordeel kunt schenken.