Natuurexcursies voor kinderen

Schermafbeelding 2014-10-22 om 11.04.27

Kinderen spelen veel minder buiten dan vroeger, zeker als ze in de stad wonen. ‘De Stad Uit‘ brengt Rotterdams kinderen uit versteende buurten naar het platteland. In de herfstvakantie kunnen ze op watersafari of paddenstoelenexcursie. Maar ook daarna is er geregeld van alles te doen.

De stad uit met de kids? Mogelijkheden genoeg!

Kinderen spelen de helft minder buiten dan zo’n twintig jaar geleden. Dat komt doordat ze veel vaker achter de televisie of de computer zitten, maar ook doordat de speelruimte schrikbarend is afgenomen. De gevolgen zijn dramatisch: kinderen die niet regelmatig buiten komen hebben vaker last van overgewicht, hun conditie blijft achter en ze zitten minder lekker in hun vel.

Met dat in het achterhoofd hebben de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid Holland en Groen doet goed (een initiatief van het IVN en 10 Zuid-Hollandse gemeenten) samen ‘De Stad Uit’ bedacht. Via de website kun je alle buitenactiviteiten vinden, van excursies tot theatervoorstellingen in het groen. Voor de meeste activiteiten betaal je een kleine bijdrage van een paar euro.

Woon je niet in Rotterdam? Twee organisaties die op allerlei plekken door het hele land veel voor kinderen en ouders organiseren, zijn Natuurmonumenten en het IVN. Op hun websites vind je een overzicht van alle (kinder)activiteiten in de herfst.