Waar laat ik mijn oude ledlamp?

Ledlamp inleverenMet Ledlampen bespaar je energie en ze gaan lang mee. Maar waar laat je jouw Ledlamp als die het niet meer doet? En hoe zit het bijvoorbeeld met kapotte kerstverlichting? In de prullenbak horen Ledlampen en -lampjes niet thuis. Laat je lampen reyclen! Dat kan vrijwel altijd dichtbij je huis. Met de handige inleverpuntzoeker kom je er snel achter.

Gooi kapotte energiezuinige lampen (spaarlampen, ledlampen, tl-buizen) niet weg, maar lever ze altijd in voor recycling. Inleveren van energiezuinige lampen en armaturen is goed voor hergebruik van grondstoffen, het milieu en (sociale) werkgelegenheid. Bij 3.600 winkels kun je afgedankte kleine armaturen en kapotte lampen inleveren. (Je hoeft er geen nieuw product te kopen). Je kunt kleine armaturen (en andere kleine elektrische apparaten) ook inleveren bij 170 kinderboerderijen. In ruil daarvoor ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks 250 euro. Dit bedrag kan de boerderij vrij besteden.

Wecycle

Stichting Wecycle regelt in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Er zijn inmiddels 10.000 inzamelpunten in Nederland. Hiervoor wordt samengewerkt met gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en verwerkers van e-waste.

Apart inleveren

lampen en armaturen apart

Het omhulsel waar de lamp inzit, heet de armatuur. Bijvoorbeeld een bureaulamp, schemerlamp, buitenlamp en kerstlampjes. De armaturen voor Ledlampen (zoals bijvoorbeeld deze Led armaturen van Budgetlight.be) kunnen prima gerecycled worden. Ze horen thuis in de bak voor kleine elektrische apparaten.

Waar laat je jouw Ledlamp

Vind hier gemakkelijk de dichtstbijzijnde inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Gewoon even je adres intypen.

Nieuwe lamp

Lamp ingeleverd en toe aan een nieuwe? Lees hier het artikel over besparen met Ledlampen uit Genoeg nummer 100.