HANDIG – Keuken | Tuin
Moestuinmaaltijd-salade
Het is bijna een heilig moment als ik met mijn schaar door de geveltuintje loop en de eerste malse blaadjes oogst voor een heerlijke maaltijdsalade. Mijn recept is natuurlijk eenvoudig.
Recept:
Ik knip een polletje rood en een polletje groene knip sla. Rucola uit de teil bij de tomatenplant. Twee pijpjes ui (van elke ui een stengeltje) en wat bieslook. Twee blaadjes bloedzuring en enkele blaadjes kleine pimpernel. Een bosje tijm.
De sla was ik kort en knip ik in stukken met de keukenschaar. Er komt olie, kruidenazijn, peper, zout en honing op. De tijm zonder stengel en de bieslook en uienpijpjes in stukjes geknipt. Deze pracht komt in een antieke schotel met een hoopje witte bonen voor het eiwit en een stukje schimmelkaas. Als laatste een bloem van de bieslook die een zachtere smaak heeft dan de stengels. Dit sla-gedicht eet je langzaam om de nootachtige rucola te herkennen en de tijm en helemaal apart de kleine pimpernel die heerlijk smaakt. De bloedzuring vind ik persoonlijk minder van smaak maar is zeer decoratief.
Broodje erbij en mijn middagmaal is weer compleet.
Tekst: Annemiek van Deursen