Kies duurzame kleding met de Fair Fashion Giftcard

Noor, Melissa en Marcella, alledrie twintigers, willen met ProjectCeCe de drempel om te kiezen voor eerlijke kleding zo laag mogelijk maken. Zo helpen ze ook al die kleine sociale ondernemers die de modewereld willen verbeteren. Sinds 2 december is er ook een Fair Fashion Giftcard beschikbaar.

De oprichters van Project CeCe zijn blij dat de Giftcard een feit is: ‘Het realiseren van dit mooie idee was een lastige (technische) opgave, omdat honderd(en) webshops eraan mee moeten kunnen doen. Na een jaar puzzelen is het nu zover.’

Project CeCe

Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding van Europa. CeCe staat voor Conscious Clothing. Bij elk kledingstuk is met ikoontjes weergegeven op welke manier het duurzaam is, welke keurmerken het heeft en wat het verhaal is achter de kleding.

Drempel verlagen

De Giftcard is een middel om mensen op een leuke manier kennis te laten maken met duurzame kleding. De cadeaukaart is voorlopig alleen online te besteden. Als je een giftcard cadeau wil doen, kun je zelf een bedrag kiezen vanaf 10 euro. De kaart blijft 3 jaar geldig, een bewuste keuze om onnodig kopen tegen te gaan.

Zo werkt het:

  • Ga naar de projectCeCe Fair Fashion website.
  • Bestel een Fair Fashion Giftcard voor een bedrag naar keuze.
  • Je ontvangt een pdf-voucher in je mail met een code. Deze code kun je invoeren bij het bestellen.
  • Maak je keuze uit alle merken en winkels waar je de Fair Fashion Giftcard kunt besteden. Er doen al meer dan 50 webshops mee en er wordt hard gewerkt aan uitbreiding.

Zelf een Fair Fashion Giftcard cadeau krijgen?

In samenwerking met CeCe hebben we een leuke aanbieding: neem of geef nu een abonnement op Genoeg (2 jaar – 8 nummers) en ontvang de Fair Fashion Giftcard t.w.v. 20 euro cadeau.

Meer info: Fair Fashion Giftcard