Mooi makkelijk… drie duurzame verzorgingstips

verzorgingstipsIedereen wil er goed uit zien. Ook bij de verzorging van je uiterlijk zijn er veel kleine dingen die je kunt veranderen en een groot verschil kunnen maken voor milieu en portemonnee. Veel kleine stapjes maken een groot verschil. We geven je alvast drie tips om mee te beginnen.

1: Maak zelf je deodorant en shampoo

Shampoo, conditioner, deodorant: allemaal producten die je zelf kunt maken. Leuk om zelf te doen, minder milieuvervuilend én minder schadelijk voor je huid! Wat betreft de deodorant: met kokosolie, maizena en een beetje bakpoeder kom je al een heel eind!

2: Switch naar maandlenzen

We weten allemaal dat we beter herbruikbare zakdoeken, boodschappentassen en waterflesjes kunnen gebruiken. Maar er zijn zoveel meer producten, waar we een duurzamer alternatief voor kunnen vinden. Daglenzen kunnen bijvoorbeeld worden vervangen door maandlenzen. Als je de juiste schoonmaakoplossing gebruikt en goed met de lenzen omgaat, bespaar zo gemakkelijk rond de 29 lenzen (en plastic verpakkingen) per maand. Zo kun je voor elk ‘wegwerp’item in je badkamerkast bekijken, of je er een duurzamer alternatief voor kunt vinden. ‘No waste’guru Bea Johnson (een van de sprekers gast op de Genoegdag 2017) geeft praktische tips daarvoor op haar blog.

3: Koop duurzame kleren

Het gros van de kleding die we dragen is gemaakt van katoen – waarvoor in de gangbare teelt enorm veel gif wordt gebruikt. Kijk op de website ven Schonekleren voor kleding die milieubewust is geproduceerd. Verschillende ketens werken ermee, dus keuze genoeg!

Meer over duurzame kleding lees je in Genoeg 112 met als thema ‘Goed gekleed’
Meer over persoonlijke verzorging lees je in het digitale Genoeg-dossier Schoon zonder schijn.