Geniet van de nazomerzon – maak een ligstoel zonder schroeven

ligstoel zelf makenNog even lekker nazomeren? Maak in een wip een lekkere ligstoel zonder hamer en spijkers. Je hebt slechts wat latten, een stuk stevig plaatmateriaal en een aantal tie ribs (kabelbinders) nodig.

Het prachtige nazomerweer nodigt uit om nog lekker buiten te ‘loungen’: simpel genieten van het mooie weer, gezellig met familie en vrienden. Voor je buitenmeubels kun je investeren in een LoungesetDie vind je te kust en te keur, ook in duurzame materialen als rotan, bijvoorbeeld op tuinmeubelen.nl of op Marktplaats.

Heb je niet zoveel ruimte in je tuin of je portemonnee (of beide), maak dan eenvoudig zelf je tuinmeubilair!

Slim ontwerp

De verbindingen van de stoel worden gemaakt met tie ribs.

benodigdheden ligstoel

De stoel kan in twee standen gebruikt worden

Bouwtekening van de ligstoel

Download gratis de werkbeschrijving van deze stoel en een aantal andere meubels op creativhttps://shop.freya.at/flippage/open_design_moebel/#p=1eregion.org/familiebinder/bauplane

Creative Commons

Deze stoel is een voorbeeld van Creative Commons (CC). Dat is een oorspronkelijk Amerikaans project. Het wil creatieve werken vrijer beschikbaar stellen dan bij traditioneel auteursrecht of copyright mogelijk is, zodat die ontwerpen werken makkelijker gekopieerd en verspreid worden. Ook kunnen anderen verder aan het ontwerp werken. De ontwerpers van de tie-ribstoel hanteren de volgende Creative Commons licenties:

Naamsvermelding (Attribution, BY)  houdt in dat het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteurs. In het geval van de tie-ribstoel zijn dat Clemens Bauder en Klaus Michael Scheibl.

Gelijk delen (Share Alike, SA): het distribueren van afgeleide werken is alleen toegestaan onder een identieke licentie als gehanteerd door de ontwerper(s). Dit betekent dat je de tie-ribstoel mag aanpassen naar eigen idee en vervolgens de stoel en/of de bouwtekeningen mag verspreiden, onder de voorwaarde dat je dit doet onder de Creative Commons voorwaarden die de oorspronkelijke ontwerpers hanteren. Je vermeld dan: CC (creative commons) door … (je eigen naam) as an adaption of (als een aanpassing van) Familie Binder by Clemens Bauder & Klaus Michael Scheibl.

Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons