Gezin met twee afvalzakken per jaar


slechts twee afvalzakken per jaar

NIEUWS – Consuminderen

Gezin met twee afvalzakken per jaar

Een gezin van vier personen dat slechts twee afvalzakken per jaar produceert? Dat kan, zo bewijst ‘Green Evelien’.

Gemiddeld zet een Nederlander jaarlijks 228 kilo afval aan de straat.

Deze week heeft de Belgische Green Evelien haar eerste afvalzak van dit jaar aan de straat gezet. Ze produceert met haar gezin van vier personen slechts twee afvalzakken per jaar, zo’n 20 kilo in totaal, 5 kilo per persoon. Dat is slechts 2 procent (!) van wat een Nederlander gemiddeld aan restafval aan de straat zet, namelijk 228 kg.

Hoe doen ze dit?
Ten eerste door gewoon minder afval te kopen. Zo kopen ze groenten en fruit onverpakt en droge voedingswaren bestellen ze in papieren grootverpakkingen. Ook gebruiken ze alleen tandpasta, geen shampoo, zeep of andere verzorgingsmiddelen. Alle schoonmaakproducten maken ze zelf.
En ten tweede door afval goed te scheiden; hun garage lijkt op een mini-containerpark met tien verschillende dozen om alles te sorteren.

Waarom doen ze dit?
Green Evelien vindt het ‘een sport’ om zo min mogelijk te verbruiken. Voor haar is deze lifestyle een geestelijke uitdaging. Energie besparen op alle mogelijke vlakken geeft haar energie. Een tweede reden is haar bezorgdheid om het milieu; er is no time to waste!

Green Evelien wil anderen graag inspireren. Ze heeft een site en een blog en geeft rondleidingen en lezingen. Meer info: www.GreenEvelien.com