Zelfgemaakte warme chocolademelk is onovertroffen. Last minute cadeau-idee: verpak alle ingrediënten samen met het recept (en eventueel wat leuke mokken die nog in de kast staan) in een mooie doos.
Nodig:
- 1 liter volle melk
- 50 gram suiker
- 1 mespuntje kaneel
- 50 gram cacao
- Eventueel:
1 beker slagroom (125 ml)
1 kardemomvrucht (zakje á 25 gram)
1 eetlepel witte basterdsuiker
Zo maak je het:
Verwarm de melk op een laag vuur in een pan met dikke bodem. Meng de suiker, kaneel en cacao en roer er een eetlepel lauwwarme melk doorheen. Roer totdat alle klontjes zijn opgelost. Roer er nog enkele eetlepels warme melk doorheen. Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk. Laat de chocolademelk 1 minuut op laag vuur koken. Draai het vuur uit. Paar minuten staan voor je hem serveert.
Choco deluxe: verwijder het schilletje van de kardemompeul en stamp de zaadjes fijn. Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker. Schep een flinke dot slagroom op elk glas chocolademelk