Succesvolle samenwerking ‘groene burgers’ en bedrijven


Groene pc

NIEUWS

Samenwerking ‘groene burgers’ en bedrijven

Als ‘groene burgers’ de handen ineen slaan en met bedrijven gaan samenwerken, kunnen ze heel wat bereiken. Dat bleek afgelopen maanden bij het Groene PC-traject. Dankzij deze samenwerking ligt er nog voor de kerstdagen een groene pc in de winkel. De organisatie Nudge geeft vanaf 11 november aan een dergelijke manier van werken een structureel vervolg.

Ambitieus of niet: de doelstelling werd gehaald.

Toen een groep enthousiastelingen in augustus een zoektocht begon naar een groene pc leek het nogal ambitieus om die al met de kerstdagen in de winkel te krijgen. Ambitieus of niet: de doelstelling werd gehaald. In oktober maakte Ara Computers bekend dat het een samenwerking aangaat met BAS Group voor de ontwikkeling van een groene pc die nog dit jaar in de winkels ligt. Deze samenwerking is een uitvloeisel van het Project Groene PC.

Zetjes in de goede richting
Zo’n succesvolle samenwerking tussen bedrijven en burgers krijgt in de vorm van Nudgeeen structureel vervolg. Deze nieuwe organisatie wordt vandaag 11 november officieel gelanceerd als  platform voor duurzame consumenten, en heeft nu al ruim 4700 leden. Door krachten te bundelen en zetjes (‘nudges’) in de goede richting te geven, wil zij een duurzame samenleving dichterbij brengen.

Via Nudge kunnen groene burgers zelf initiatieven ontplooien en een positieve, constructieve dialoog aangaan met bijvoorbeeld bedrijven. Want ook die zijn enthousiast. Oprichter Jan van Betten: ‘Organisaties, bedrijven en overheden benaderen ons actief met aanbiedingen om samen te werken. De wil is er dus duidelijk bij bedrijven en burgers om een groene economie te bereiken.’