Genoeg Winter 2018 – Voor mezelf beginnen

Genoeg thema Ik vertrek‘Als mijn kinderen zijn afgestudeerd, ga ik voor mezelf beginnen.’ Dat was mijn droom, toen ze alle drie nog op de middelbare school zaten, nu zo’n twee decennia geleden. Ik zag het helemaal voor me: eigen baas zijn, niet meer dagelijks naar kantoor, waar ik overigens leuk werk deed als vormgever van een tijdschrift. Het liep anders…

Het liep anders, dankzij een nieuwe collega. Met haar bleek ik niet overweg te kunnen, een nieuwe ervaring. Ineens was het werk stukken minder leuk. Dapper hield ik een poosje stand, tot ik tijdens een wandelvakantie besloot de sprong te wagen. Terug van vakantie nam ik ontslag.

In de loop der jaren maakte ik mijzelf volledig ongeschikt om nog ooit te werken voor een baas. Mijn kinderen groeiden prima groot, ook zonder moeder met een vaste baan: ze werden alle drie zelfstandig ondernemer. Ik werd de nieuwe uitgever, vormgever en later hoofdredacteur van Genoeg: de vrouw met de pet in het kwadraat. De collega van toen heeft goed werk gedaan! Overigens hebben wij elkaar destijds lachend de hand geschud bij mijn afscheid: zij had een andere baan aangeboden gekregen.

Afscheid

‘Ik vertrek’, het thema van dit nummer (vanaf pagina 12), belicht de vele aspecten van de stappen die je kunt zetten op weg naar het leven waar je van droomt. Genoeg-fotograaf Dolph Cantrijn had geen beter moment kunnen kiezen om ons te verlaten! Naast zijn werk als fotograaf is hij wandelbureau De lopende band begonnen. Dolph liet ons weten: ‘Dankzij Genoeg ben ik op de mooiste plaatsen geweest. En dankzij Genoeg-lezers heb ik zelfs op mijn grote wandeltocht langs de rand van Nederland vele slaapplaatsen gekregen.’

We nemen dankbaar afscheid van Dolph, met wie we jaren samenwerkten, en wensen hem veel succes op deze nieuwe weg. We hopen ook dat jij inspiratie uit dit nummer haalt om jouw gedroomde leven niet uit te stellen!

Heleen van der Sanden, hoofdredacteur

Bestel hier de nieuwe WinterGenoeg