Slapend rijk

Slapend rijk

Nog even, dan barst het geweld van de goede voornemens weer los. Na het afscheid van het oude jaar is het bijna onvermijdelijk dat we weer van alles bedenken om gezonder te gaan leven. Gezondheid is immers onbetaalbaar, daar is iedereen het wel over eens. Het verbaast de Genoeg-redactie dat voldoende slapen nog geen belangrijke positie heeft verworven in het rijtje gezondheidsbepalende factoren, zoals stoppen met roken, gezonder eten en voldoende bewegen. In onze cultuur met de nadruk op ‘doen’ en ‘druk zijn’ wordt slaap nog vaak als een noodzakelijk kwaad gezien: zonde van de tijd. 

Ten onrechte: genoeg slapen is een gratis wondermiddel voor meer energie, betere denkkracht, probleemoplossend vermogen en afvallen. Dus gewoon de wekker uit zetten en je nog eens omdraaien, dan zijn goede voornemens niet meer nodig? Zo eenvoudig ligt het niet, maar dat je slapenderwijs geweldig op kunt knappen is een feit. Wat een rijkdom! Daarom een ode aan de slaap in deze Genoeg. Daarvoor is er geen mooier seizoen dan de winter.

Dat je slapenderwijs geweldig op kunt knappen is een feit. Wat een rijkdom!

En als je uitgeslapen bent, neem dan net als de natuur ook even afstand van alle drukte en kruip op de bank met deze nieuwe editie. Misschien doe je inspiratie op bij de mensen die in de voetsporen van Gandhi hun leven vormgeven (pagina 28). Of ga je gewapend met pen en papier even ontspannen ‘Zentanglen’ (pagina 64).  Neem in elk geval eens lekker de tijd om te bedenken wat je straks gaat doen na de ‘winterslaap’, als buiten en binnen de nieuwe energie weer gaat stromen.

Wij van Genoeg wensen je fijne feestdagen en een bruisend nieuw jaar, met genoeg slaap.

Klik hier voor Info en bestellen Genoeg 111 – Winter 2016

Tip: Kijk meteen even op pagina 25 en doe ook mee met de actie Genoeg voor elkaar