Fotografiecursus Haal meer uit je camera

Veel mensen hebben een spiegelreflexcamera. Met zo’n camera kun je hele mooie foto’s maken. Maar vaak komen mensen niet verder dan de automatische stand, omdat de andere standen niet het gewenste resultaat geven, én je niet weet hoe je het moet aanpassen zodat het wel een mooi belichte foto wordt, met de gewenste techniek. Wil je deze technieken leren en zo je camera beter leren kennen? Kom dan deze zomer naar Ecolonie in Frankrijk.

Wat gaan we doen?

We gaan theorie en praktijk afwisselen. Ik leer je jouw camera kennen. Ik neem je mee langs de instellingen van je camera, en leer je het leuke spel ‘spelen met licht’; want dat is wat fotografie is. Met de groep gaan we ook op pad met eenvoudige opdrachten om het geleerde in de praktijk te brengen. In 5 ochtenden verdiepen we ons telkens in een ander onderwerp.

De vijf cursusthema’s

  • Maandag: Hallo camera; wat kun jij allemaal?

Deze ochtend ga ik veel vertellen over de werking van je camera, maar we maken ook ruimte voor direct uitproberen wat we leren. We gaan ook samenwerken waar het kan, om bij elkaar op de camera verschillende instellingen te vinden en uit te vinden wat ze doen.

  • Dinsdag: Een leuk spel; spelen met licht

Aan de hand van opdrachten gaan we in de praktijk spelen met licht. Zo leer je jouw camera steeds meer kennen. Aanvullend is er ’s avonds een leuke opdracht spelen met licht in het donker; dit onderdeel is niet verplicht en is ook open voor andere gasten.

  • Woensdag: Scherpte, onscherpte, scherptediepte en soms ook gewoon lekker wazig

Vandaag focussen we ons op het fenomeen scherpte. We gaan ermee spelen hoeveel we scherp willen in onze foto en wat voor effect dat heeft. Hoe krijg je het gewenste effect en hoe stel je dat in, op jouw camera.

  • Donderdag: Extra licht: flits, zon, tegenlicht, geen licht, kaarslicht

Je kunt de instellingen van je camera aanpassen, maar je kunt natuurlijk ook de omstandigheden buiten je camera aanpassen. Vandaag een kort stukje theorie over flitsen. En daarna gaan we leuke opdrachten doen met veel of weinig licht.

  • Vrijdag: Wat zegt jouw foto

Vandaag gaan we lekker foto’s maken, en bespreken we of lukt wat je wilt bereiken met jouw foto’s.

Wie geeft de cursus:

Roos is fotograaf, beeldbewerker en ook beeldredacteur bij magazine Genoeg daarnaast ook moeder en zangeres. Zij heeft in 2005 de Foto Academie Amsterdam afgerond en fotografeert heel graag mensen, bedrijven, kinderen, evenementen, elfjes en graafmachines. Ze maakt digitaal mogelijk wat we in het dagelijks leven niet zien met het blote oog.

Meer informatie en inschrijven

Wanneer: Cursusduur: 12 t/m 16 augustus van 9.30 – 12.00 uur

Prijs: € 195,00

Klik hier om je aan te melden