Zelf maken: zachte brandnetelkaas

Als in het voorjaar de brandnetels jong blad krijgen, gaat Annemiek van Deursen naar de bosrand om brandneteltoppen te plukken. Ze maakt er zachte kruidenkaas van. Het recept staat in haar nieuwste boek ‘Eten uit de eerlijke moestuin‘. Handschoenen aan en plukken maar! Hieronder vind je het recept.

Lees meer »

Panettone

In Italië is de Panettone het kerstbanket bij uitstek. Leuk om te bakken voor als je eens wat anders wilt dan het klassieke kerstbrood. Panettone komt van oorsprong uit Milaan. Daar werd het jaarrond gegeten. Inmiddels is het hét kerstbrood voor alle Italianen, van noord tot zuid.

Lees meer »

Speculaas zonder fratsen

Perfectionisten bakken mannetjes en molens uit sierlijke houten vormen, maar wij gaan voor no-nonsens speculaas. Die is net zo lekker en in een handomdraai gemaakt. Ons recept voor recht toe recht aan speculaas komt van Annemiek van Deursen. Ze schrijft de moestuinrubriek van Genoeg en heeft daarnaast een eigen weblog over tuinieren en koken.

Lees meer »

Mix je eigen zomerwijn

Heb je dit jaar zelf vlierbloesemsiroop gemaakt? Je kunt die gebruiken om zelf Hugo te mixen, een hippe frisse wijndrank. In juni bloeide de vlier. Van de kruidige bloemetjes kon je met wat suiker en citroen een heerlijke siroop maken. Het recept daarvoor vind je op onze website. De siroop is geschikt om limonade van te maken of om er je yoghurt mee op te fleuren. Maar kort geleden ontdekten we nog een andere toepassing: mixen met wijn.

Lees meer »